Czy Toscana w Siemianowicach jest w stanie skutecznie rywalizować z pizzeriami sieciowymi? Da się to zrobić?
Dawid Sommer: Z pewnością można rywalizować z sieciówkami w naszym mieście, jednak my nie rywalizujemy z żadną z pizzerii. Jeżeli robimy coś konkurencyjnego to to, że ulepszamy naszą ofertę.
Skąd w ogóle pomysł na otwarcie pizzerii w Siemianowicach?
Dawid Sommer: W pewnym momencie stwierdziłem, że w Siemianowicach brakuje jakiegoś miejsca z duszą. Stąd też powstała Toscana - dla naszych gości i klientów.
Sukcesem Toscany jest unikalna pizza, wystrój, czy może klimat restauracji?
Dawid Sommer: Wydaje mi się że wszystko razem: pizza którą starannie przyrządzamy, wystrój w toscańskim klimacie oraz niepowtarzalny klimat pizzerii połączony z galerią obrazów, z których każdy jest do kupienia bezpośrednio u autorek.
Stałych klientów pan ma. A czy wciąż udaje Wam się pozyskiwać nowych?
Dawid Sommer: Tak, cały czas udaje nam się pozyskiwać nowych klientów i gości do naszej pizzerii.
Jakie danie lub jaką pizzę poleciłby Pan naszym czytelnikom?
Dawid Sommer: Z pewnością mogę polecić trzy pozycje z naszego menu na lunch: bagietka z kurczakiem dla spragnionych węglowodanów, na dobry obiad któryś z zapiekanych makaronów lub gnocchi, na przykład Gnocchi Toscana, a z pizz z pewnością naszą firmową Toscanę.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?