Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Zapomnij o zbyt tłustym sosie

Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy lub sosu jest zdecydowanie za dużo oczek tłuszczu, nie musisz żmudnie wybierać ich łyżką, by potrawa była mniej tłusta. Wystarczy, że wrzucisz do niej kostki lodu (oczywiście zupa lub sos muszą być wystudzone, by lód od razu się nie rozpuścił). Pływający po powierzchni tłuszcz przyczepi się do lodu, a wtedy wystarczy go wyjąć i wyrzucić.

Zobacz również

Tłumy na otwarciu galerii malarza Czesława Kotwicy w Starachowicach [FOTO]

Tłumy na otwarciu galerii malarza Czesława Kotwicy w Starachowicach [FOTO]

Potańcówka miejska na Bulwarach w Rzeszowie

Potańcówka miejska na Bulwarach w Rzeszowie

Polecamy

Katastrofa Anwilu Włocławek w Stargardzie. O półfinale zadecyduje piąty mecz!

Katastrofa Anwilu Włocławek w Stargardzie. O półfinale zadecyduje piąty mecz!

Groźny pożar w Witkowie pod Mogilnem. Jedna osoba ranna - zobaczcie więcej informacji

Groźny pożar w Witkowie pod Mogilnem. Jedna osoba ranna - zobaczcie więcej informacji

Do wypadku doszło w Poddębicach ZDJĘCIA

Do wypadku doszło w Poddębicach ZDJĘCIA