MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marynata: połącz 1 szklankę ciemnego piwa z 1/2 szkl. oliwy...
fot. Taken/pixabay.com

Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów

Marynata do wołowiny

Marynata: połącz 1 szklankę ciemnego piwa z 1/2 szkl. oliwy z oliwek i 1 łyżką posiekanego korzenia imbiru, dodając 2 zgniecione ząbki czosnku oraz po 1 łyżeczce kminu rzymskiego i otartej skórki pomarańczy.

Alternatywnie:
Sucha mieszanka do nacierania: wymieszaj sproszkowane przyprawy – po 1 łyżce kminu rzymskiego i nasion kolendry, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki kardamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki cynamonu i szczyptę gałki muszkatołowej.

Zobacz również

Kino (na) Sztuki w Tarasinie

NOWE
Kino (na) Sztuki w Tarasinie

Remont drogi ze Szklarskiej Poręby do Świeradowa -Zdroju

Remont drogi ze Szklarskiej Poręby do Świeradowa -Zdroju

Polecamy

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

O TYM SIĘ MÓWI
Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

Najlepsza sałatka na zimę. Podaję ją zamiast surówki, znika w mig

Najlepsza sałatka na zimę. Podaję ją zamiast surówki, znika w mig